Kip dame

De Korte Keten

Alles onder controle! De kloeke kippen worden geboren in de stal bij Kuijpers Kip uit broedeitjes van Kuijpers Kloek in Stevensbeek. In 2018 start de bouw van de nieuwe stallen in Horst aan de Maas waar het Patiosysteem wordt gebruikt. Alle informatie wordt onderling gedeeld waardoor de gezondheid en het welzijn van de dieren worden gegarandeerd.

 

Transportbeperking

We streven ernaar om het aantal vervoersbewegingen te minimaliseren binnen de Korte Keten zodat  de kuikens niet meer in een vrachtwagen hoeven.

Familiewarmte

De stal heeft geen gasaansluiting of andere brandstof nodig. Kleine kuikens hebben een hoge warmtebehoefte. De grote kuikens daarintegen produceren veel warmte. Via de luchtwasser wordt deze gerecycled. Familiewarmte dus!

Brandveiligheid

De stallen zijn uitgerust met rookdetectiesystemen zodat bij rookontwikkeling direct kan worden ingegrepen. Met het nevelblussysteem kan een beginnende brand direct gesmoord worden.

Met zijn allen werken we aan een zo duurzaam mogelijke productie waarbij de ecologische voetprint van de Kloek Kip zo laag mogelijk blijft. In tegensteling tot veel 'duurzame' kipconcepten hebben wij aandacht voor alle duurzaamheidsaspecten dus ook voor een lagere milieubelasting.  Betere voerbenutting, geen antibiotica, weinig emissie van geur en fijnstof en een beter welzijn van de dieren.

Voor meer informatie klik hier

afbeelding