Kip dame

Presentaties

over het houden van kip

Regelmatig worden we uitgenodigd op scholen en symposia om onze visie op duurzaamheid te delen. We richten ons daarbij op én-én-én innovaties. Dat wil zeggen vernieuwingen die beter zijn voor de mens én de dieren én het milieu én de omgeving.

De Kloek Kip gaat baar de beurs!

Op 20, 21 en 22 juni vindt de Vakbeurs Intensuieve Veehouderij plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Hier is De Kloeke Kip samen met andere  innovatieve ondernemers op het Kip van Oranje-plein in Hal 9 te vinden. Het innovatieplatform Kip van Oranje is speciaal in het leven geroepen om pluimveehouders met bijzondere, innovatieve ideeën verder op weg te helpen. U vindt ons in tentnummer 9.T2B.

Symposium Hogere Pluimveegezondheidszorg

                      Kuijpers Kip overhandigt eerste exemplaar kookboek

                          'Passie voor Kip' aan Carlo en Trees van de Bilt

 

Tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid op 20 mei 2015, heeft Marcel Kuijpers het eerste exemplaar van het kookboek 'Passie voor Kip' overhandigd aan Carlo en Trees van de Bilt. Bovendien werden zij verrast met een cheque van maar liefst € 8.250,- voor de Stichting Medisch Werk Mumbai (India).

 

Recepten en verhalen over het houden van kip


De familie Kuijpers houdt niet alleen veel kippen, zij geniet er ook van aan tafel. Marcel Kuijpers: "In het kookboek komt alles samen: wie we zijn, wat onze visie is en hoe we die in de praktijk brengen. We vinden het belangrijk om op duurzame wijze te produceren. Daarbij kiezen we voor de beste balans tussen mens, dier en omgeving. Het is onze missie om betaalbaar eten te produceren voor gewone mensen. Bovendien bieden we de mogelijkheid om deel nemen aan het boek: bij een afname van minimaal 50 exemplaren kunnen bedrijven hun eigen verhaal en recept toevoegen. Daarmee hebben zij een mooi geschenk voor bezoekers, vrienden, klanten of personeel en ons verhaal wordt door meer mensen gelezen." Het kookboek is te zien via www.kipenklaar.nl/recepten en te koop bij Paperpoint in Heeswijk-Dinther.

 

Cheque voor Stichting Medisch Werk Mumbai


Carlo van de Bilt: " Met plezier neem ik het eerste exemplaar in ontvangst! We vinden het bijzonder dat de familie Kuijpers erin is geslaagd om in korte tijd hun vrienden en relaties te interesseren. De opbrengst van het boek willen we besteden aan een revalidatieproject voor kinderen in Gulbarga." Meer info hierover op www.stichtingmumbai.nl