Nieuw! Kip gehaktballetjes met zoete aardappelpuree en spinazie

Maak eens wat anders met De Kloeke Kip gehaktballetjes! Het is natuurlijk lekker als snack en op brood. Maar wat is het leuk als je eens wat verrassends op tafel zet.

Wat heb je nodig:

  • Kloeke kip Indische gehaktballetjes
  • Zoete aardappels.
  • Verse Spinazie
  • Pittige pepertje
  • lente-uitjes
  • olijfolie
  • zou en peper

Bereiding zie hieronder

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng in een pan water aan de kook en kook de aardappelen zo'n 20 minuten.
  • Verwarm een oven voor op 150 graden.
  • Doe de gehaktballetjes op een ovenplaat of in een ovenschaal.
  • Doe de balletjes in de oven en zet de tijd op zo’n 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de pepertjes en de lente-uit in dunne plakjes.
  • Giet de aardappels af maar bewaar wel een scheutje van het kookvocht.
  • Prak de aardappelen met een stamper en maak smeuïg met een scheutje kookvocht en een flinke scheut olie.
  • Meng de verse spinazie, de pepertjes en lente-uitjes door de gestampte aardappelen.
  • De warmte van de puree maakt alles lekker warm en beetgaar.
  • Breng op smaak met een snuf peper en zout
  • Schep een paar lepels zoete-aardappelstamppot op een voorverwarmd bord.
  • Haal de balletjes uit de oven en leg ze op de stamppot.
Dat wordt smullen…… verras je gezinsleden of vrienden of geniet gewoon zelf van deze lekkere afwisseling