Heerlijke kip voor iedereen

Heerlijke kip, waar echt iedereen van kan genieten. Lekker van smaak, duurzaam, beter voor het milieu en met focus de gezondheid van het dier. Ook voor mensen met een kleiner budget is er nu een echt verantwoord kipconcept beschikbaar. Dat is De Kloeke Kip. Lekker eten voor iedereen!

Onze kracht? Boer & slager samen op pad

De Kloeke Kip is een samenwerking van Pluimvee-houder Kuijpers en de smaakmakers van Chateau Viande. Als boer en slager hebben we de handen ineen geslagen omdat we vinden dat alleen op deze manier de totale kipketen, van moederkip tot het bord van de consument, onder controle kan blijven.

De plicht, die we onszelf hierbij hebben opgelegd is, dat De Kloeke Kip aan drie belangrijke pijlers moet voldoen. Beter voor het milieu, beter voor het dier en beter voor de mens. Hiervoor hebben we een wereldwijd unieke, open en transparante aanpak ontwikkeld, die nog iedere dag verder wordt verbeterd.

Veel gestelde vragen

Het milieu Duurzaamheid boven alles

De stal van De Kloeke Kip is de meest moderne en duurzame ter wereld. Om het milieu te beschermen doen we er alles aan om de uitstoot van schadelijke stoffen te vermijden. Dankzij de lichaamswarmte van de dieren, het gebruik van zonnepanelen, mestverbranding en warmtewisselaars, die zorgen voor extra energie, wordt de stal circulair verwarmd. Gas wordt niet gebruikt, er is niet eens een gasaansluiting. Dat alles zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot van onze stal vrijwel nul is.

Luchtwassers en de juiste afzuiging zorgen voor een schone en stankvrije uitstoot voor de omgeving. Omdat de kuikens worden geboren in de stal waar ze opgroeien, zijn er minder diertransporten nodig. In de nabije toekomst gaan we er zelfs voor zorgen, dat er helemaal geen diertransporten meer nodig zijn, omdat de slachterij aan de stal wordt gebouwd. Dat is beter voor het milieu, maar ook voor het welzijn en kwaliteit van de kip.

Veel gestelde vragen

Het dier Vitaler en gezonder

De 100% Nederlandse kuikens groeien op in de meest duurzame stal ter wereld, waar zij uit het ei komen en direct de beschikking hebben over voedsel en water. De kippen van De Kloeke Kip groeien, door continue monitoring en optimale verzorging, in goede gezondheid op en zijn daardoor heel vitaal. Ze krijgen volledig uitgebalanceerde, natuurlijke voeding uit de regio.

De samenstelling hebben we door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd. Onze kippen hebben door optimale en duurzame verzorging geen antibiotica nodig. Dat maakt ze enorm vitaal. Doordat er beperkt en binnenkort geen diertransport is, hebben de dieren geen stress en lopen geen risico op beschadigingen.

Continue werken afzonderlijke onderzoeksgroepen aan projecten om het welzijn van de dieren te monitoren om het welzijn nóg verder te kunnen verbeteren (HAS/AVANS, HAS 2x en Universiteit Utrecht).

Veel gestelde vragen

 

De mens Lekkere kip voor iedereen

Alles bij elkaar leidt dit tot gezond, smaakvol en mals vlees. Met behulp van de beste en meest moderne technieken en apparatuur wordt dit door de ambachtelijke slagers van Chateau Viande vakkundig verwerkt en “als vanouds” bereid op basis van de heerlijke, authentieke recepten.

Zo hebben we De Kloeke Kip verwerkt in de allerlekkerste grillworst en diverse varianten gehaktballetjes. Natuurlijk komt er nog veel meer lekkers van de meesters in smaak. En omdat we de totale keten, van ei naar bord, zo kort mogelijk houden, kunnen we de prijs voor de lekkerste duurzame kwaliteit kip voor heel veel mensen betaalbaar houden.

Veel gestelde vragen