Heerlijke zomerse andijviestampot met De Kloeke Kip rookworst

Maak eens wat anders met De Kloeke Kip rookworst! Het is natuurlijk lekker door een stamppot in de winter, maar ook het hele jaar door. Wat is het leuk als je eens wat verrassends op tafel zet.

Wat heb je nodig:

  • 1 rookworst (voor de liefhebber mag dat meer zijn natuurlijk)
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 1 kg rauwe andijvie
  • 250 gram kipbacon
  • 125 g roomboter
  • +/- 250 ml melk
  • geraspte nootmuskaat
  • mosterd
  • 1 zakje jus

Bereiding zie hieronder

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen net gaar in ongeveer 15 min.
  • Giet de aardappelen af. Tip: Als je de ze te lang doorkookt, trekt het vocht erin en worden ze waterig.
  • Doe ondertussen water en de Kloeke kip rookworst in een pan.
  • Verwarm de rookworst minimaal 15 minuten in heet, maar niet kokend water.
  • Bak ondertussen de kipbacon helemaal uit tot het knapperig is.
  • Gooi het vet niet weg en vang het vet op!
  • Kook ondertussen de melk.
  • Prak de aardappelen grof met de boter en doe de gekookte melk tijdens het prakken erbij naar behoefte van smeuïgheid
  • Prak daarna het spekvet en de kruiden toe.
  • Stamp daarna de verse andijvie door het aardappelmengsel en laat het even 5 minuten staan. Tip: Niet langer, anders wordt de andijvie te slap.
  • Maak ondertussen de heerlijke slagers jus warm volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijdt de Kloeke kip rookworst(en) in plakken en leg deze op de stamppot neer. Tip: Rasp een beetje nootmuskaat over het geheel.
  • Serveer de andijviestamppot met de mosterd, de jus en de gebakken spekblokjes er apart erbij.
Dat wordt smullen…… verras je gezinsleden of vrienden of geniet gewoon zelf van deze lekkere afwisseling